9 Haziran 2013 Pazar

Yuh artık. İnsanlık sinisizmi yenemeyecek mi? Politik Doğruculuk dedikleri meğer bir çeşit nevrozmuş. Yok “O öyle olursa böyle olur”muşlar, yok “Bunu diyen öyle dememiş miydi”ler, yok “Ama bunu dersek kenardan şuna değeriz, aman dikkat”ler, iyi, gidin odanıza kapanın o zaman. Adam seni nöronlarına kadar ele geçirmekten söz ediyor, sen hâlâ bık bık bık... Adam “Hedef 2071” diyor yahu, 60 yıl sonrasına nesil yetiştirmeye kalkmaktan büyük faşizm olur mu? Buna karşı çıkanları görünce şuranızdan bir şey boğazınıza yükselmiyorsa yatın uyuyun o zaman. “Gezi” politik doğruculuğun da sonu olsun, #sinisizmekarsiomuzomuza.

2 yorum:

  1. ütopyasızlıksa bu o da başka bir sinizm. her ütopyoya, her anlatıya, her bir gelecek perspektifine faşizm demeye kalkarsak geriye ne kalır bilmem. "cemaatsiz birey", "ütopyasız demokrasi" vs. tam da kapitalci dünyanın yeni amentüsü gibi tezahür ediyor. oysa ki faşizmi ütopyalarda değil metotta aramak gerek. aksi halde anarşistler hariç faşist yaftalamasından pek kimse azade olamayacaktır.

    YanıtlaSil
  2. haklısın. ama bir önceki perspektife göre yetişmiş "nesil"leri birden çerik çürük ilan edip onların "beyinlerini ele geçirmek"ten söz etmek, nöronlarına kadar restorasyon uygulamak istemek, onları birden "çapulcu" sayıp "yeniden elden geçirmek" sence metot değil mi?

    YanıtlaSil